De Glind

De Glind

oude huis de glind! helweg de deel

Direct na mijn diploma kreeg ik een baan als waarnemend hoofdleidster op een kleuterschool. Waarnemend omdat men (de gemeente) iemand van 18 voor de wet nog geen hoofdleidster mocht noemen.
Kleuterschool het Kwetternest stond in Barneveld.
Maar ja, elke keer Oosterbeek – Barneveld heen en terug is ook een hele onderneming.
Er werd dus een huis gezocht in de omgeving van Barneveld maar oeps….

Een hoofdleidster van een openbare kleuterschool die ook nog eens misschien wilde samenwonen en dat in een christelijke gemeente als Barneveld.
U heeft weliswaar een christelijke achtergrond maar toch….
Kootwijkerzand of Kootwijkerbroek dan zegt u? Nee daar kan u al helemaal niet terecht. Ja we hebben een kamer te huur maar u mag er geen mannenbezoek ontvangen.

Uiteindelijk vertelde iemand van een aannemer in De Glind (nooit van gehoord) die de Deel van zijn boerderij had verbouwd en nu huurders zocht. Mezelf weinig hoop gevend en vast besloten eerlijk te zijn over plannen van samenwonen belde ik op.
We mochten komen kijken en …… we mochten huren én samenwonen!

De haan ging op zaterdagavond het kippenhok uit. Maar de verhuurder stuurde zelf wel op zondag zijn kinderschaar naar oma om zelf……

Een rattenplaag teisterde de boerderij eens….. de geiten kregen de diarree van het rattengif dat er gestrooid was. De ratten werden naar de container gelokt en vervolgens afgeschoten.  Ze keken er niet zo nauw.

Jonge dieren (kittens, puppies kwamen op een afschuwelijke manier op het leven, biggen zonder verdoving gecastreerd bij de boer ernaast, ze krijsten alsof hun leven eraf hing en als je de dierenbescherming belde zeiden ze broodnuchter ‘tja u woont op een boerderij’!

Af en toe rende er een kip zonder kop voorbij en rara wat ze bij de baas ’s avonds aten.

Maar we hebben er ook een erg leuke tijd gehad!
In het bakhuus en op de andere kant van de deel woonden gezellige mensen waar je avonden mee kon doorhalen.
De (ether) piraterij was ook een hele belevenis!

En……………..
Lieve Robbert werd geboren!
Weliswaar in Amersfoort maar toch….
Hij heeft er slechts enkele weken gewoond.
Toen zijn we toch maar snel verhuisd!

Geef een reactie